Skap et flott og stilrent dusjområde med enkle grep

Å renovere eller fornye et bad kan være relativt kostbart, det samme gjelder selvfølgelig ved oppføring av en helt ny bolig. Derfor er det også viktig å velge kvalitetsløsninger som varer, slik at badet får en levetid som tilsvarer den tekniske levetiden til for eksempel membraner og rørsystem. Interiørelementer som et dusjhjørne 90×90 kan for så vidt skiftes ut underveis, men det er en relativt stor operasjon.

En stil som matcher andre overflater

Overflatevalgene på badet har selvfølgelig mye å si for hvilken type dusjhjørne, dusjvegger eller dusjkabinett som vil passe inn. For eksempel finnes det en mengde ulike dusjhjørne 90×90, som er en av de aller vanligste dimensjonene. En løsning med dusjhjørne eller dusjvegger vil være stilren, særlig sammenlignet med gammeldagse dusjforheng.

Det er mulig å tilpasse dusjvegger og hjørner med kanter og beslag i ulike farger og materialer. En enkel stil med bare glass er et trygt valg, men kontrastfarger kan skape en spennende effekt mot både fliser og våtromsplater.

Vegger og gulv – uendelige muligheter

Hvis du velger et dusjkabinett har du per definisjon fire vegger rundt dusjområdet, men dusjvegger og dusjhjørner forutsetter at vegger og gulv også er tilpasset bruken. De vanligste valgene er fliser (med membran under) eller våtromsplater, kombinert med dusjkar eller fliser med membran på gulvet. Valg av løsning er avhengig av personlige preferanser, budsjett og andre egenskaper ved boligen.

For mange er bruken av fliser med membran under selve «fasiten» for overflater på bad og våtrom, men det er lurt å vurdere alternativene. Det har skjedd svært mye når det gjelder våtromsplater, som kan være et både stilig, trygt og rimelig alternativ til fliser. Når du kombinerer gode overflater med dusjvegger og armaturer av høy kvalitet, legger du til rette for en dusjløsning som du vil få mye glede av i lang tid fremover. Det er definitivt mulig å kombinere kvalitet og flott design.