Lag magi i boligen – god merking og system skaper ro

Det er mange ulike grep som kan skape en magisk følelse i boligen, og hva som gir en følelse av ro vil selvfølgelig være svært individuelt. Imidlertid vil god orden være noe som de aller fleste setter pris på, system og oversikt er noe som kan gjøre det enklere å senke skuldrene.

Alt bør ha sin faste plass

Hva er det egentlig som skaper rot og uorden i et hjem? Det kan dreie seg om store og små ting som ikke har noe fast sted, men som «flyter» rundt på ulike benker og bord. Etter hvert ender de kanskje opp i en «roteskuff», noe som ikke akkurat gjør situasjonen mer oversiktlig.

Med smarte merkelapper er det mulig å skreddersy en løsning med faste plasser for det aller meste i boligen. En leverandør som Ikast etikett gjør det mulig å lage en rekke ulike helt unike etiketter, se Ikast etikett med de mange muligheten. God merking gjør det mye enklere å rydde og organisere i hjemmet, og den daglige ryddejobben trenger ikke å være spesielt tidkrevende.

Hva kan du selge, gi bort eller gjenvinne?

Selv med god orden kan det være vanskelig å skape system hvis det helt enkelt er for mange store og små ting å prøve å få oversikt. De aller fleste norske barn har alt for mange leker, og norske garderober er fylt med ubrukte klær som bare støver ned. Det kan være smart å ta en skikkelig gjennomgang av ulike skuffer og skap, for å se hva som kan enten selges, gis bort eller leveres til gjenvinning.

Selvfølgelig er det noen ting som har en følelsesmessig verdig selv om de ikke brukes, men samtidig er det uten tvil en mengde ting som helt enkelt kan fjernes. Det vil gjøre det enklere for deg å skape litt hverdagsmagi i boligen – samtidig som du kanskje også tjener noen kroner?