Slik skaper du magisk stemning i hagen – med enkle og rimelige grep

Når snø og is begynner å forlate norske hager, er det på tide å se nærmere på hvordan man kan skape en virkelig magisk stemning i hagen. Hvis du er så heldig at du har tilgang til en stor eller liten hage, bør du definitivt bruke tid på å gjøre den til ditt nye favorittsted. Hvis du forvandler en litt kjedelig hage til ditt eget magiske sted, vil du være på ferie allerede når du parkerer bilen hjemme på gårdsplassen.

Møbler som er tilpasset ønskene dine

Det finnes ingen fasitsvar for hvilke møbler som vil skape den magiske stemningen for akkurat deg. Generøse solstoler, klassiske hagestoler eller kanskje innbydende hengestoler, alle vil ha sine egne preferanser for hva som legger til rette for avslapping.

Det finnes et uendelig utvalg av hagestoler, hagesofaer, sjeselonger og andre møbler som er tilpasset hagen. Du vil helt garantert finne et alternativ som passer til både egen stil og egne ønsker for funksjon og form.

Koselige gjemmesteder gjennom hele dagen

Noen hager vil naturlig by på mange tilbaketrukne og private gjemmesteder, mens andre hager har en beliggenhet som gjør det vanskeligere å finne et skjermet og koselig sted. I tillegg vil det åpenbart være store forskjeller mellom hvilke behov man egentlig har for privatliv, og hvor sjenerende man synes det er med innsyn i egen hage.

I stort vil det imidlertid være fornuftig å bruke litt tid på å tenke igjennom hvordan man kan legge til rette for koselige «gjemmesteder» ulike steder i hagen. Det vil være lettere å slappe hvis man har ulike skjermede rom i hagen, rom som også legger til rette for at man kan bruke arealene gjennom hele dagen. Enkle grep som levegger, strå eller kreativ belysning kan være nyttige hjelpemidler når du vil skape slike koselige plasser i egen hage. Slik skaper du også magisk stemning i hagen.