Vi må ut i hagen når sommeren melder sin ankomst

En rekke nettbutikker tilbyr i dag ulike alternativer for levering. Det mest populære for tiden er innsamlingssteder, fordi det er ekstremt fleksibelt å kunne hente de kjøpte produktene når det passer deg. Fraktmetoden er derfor veldig jevn, og også vanligvis den billigste typen levering.

Du kan også vurdere å få det levert til leiligheten din eller til din jobbadresse. Frakttypen er en gang i blant litt dyrere, men også ekstremt enkel. Den rimeligste fraktformen er unektelig å hente bestillingen selv, noe som dessverre avhenger av at du bor i kort avstand fra nettbutikkens beliggenhet.

Leveringstiden kan være spesielt relevant dersom vi må bruke bestillingen i løpet av få sekunder, så til det formålet er det egentlig hensiktsmessig å undersøke forventet leveringstid for det aktuelle produktet.

Mange nettbutikker garanterer levering neste virkedag for de fleste produkter, som likevel forstås at bestillingen er fullført før et spesifisert tidspunkt, med sikte på at de kan klare å få varene sendes før lageransatte har stengetid.

Sjekk om e-bedriften er godkjent av e-merket

Det er usedvanlig smart for alle å vurdere prisnivået på tvers av nettbutikker og dermed et stort antall e-bedrifter har sett seg tvunget til å senke prisene på mange av produktene deres – for babyer og barn, så vel som for menn og kvinner – betraktelig, og til og med noen ganger tilby gratis levering.

Til tross for dette kan det likevel være lønnsomt å granske noen forskjellige e-handler etter salg før du legger inn bestillingen, slik at du er garantert å få den skarpeste prisen.

Man skal bare være klar over at i tilfelle en nettbedrift tilbyr produktene sine for salg til en salgspris som kan virke ekstremt rimelig, bør det stort sett være et rødt flagg om en falsk nettbutikk . Kortbestillinger er tross alt omfattet av Innsigelsesordningen, som ivaretar deg som kjøper mot falske nettbutikker.

Overvåket av fagfolk som er kjent med regelverket på området

Før noen kjøper fra butikk på nett bør man egentlig gå gjennom bedriftens forretningsavtale, men dette er ofte lite interessant .

En enkel løsning kan være å sjekke om nettbutikken er koblet til e-merket, som skal være en forsikring om at nettvirksomheten overholder gjeldende danske regelverk, samt at internettselskapet er jevnlig revidert av eksperter med mye erfaring med regelverket på området. Dette er en god sjanse til å få hjelp dersom du støter på dilemmaer i forbindelse med handelen din.

Videre er det nyttig at kunden er oppdatert på de mest aktuelle bestemmelsene som har betydning for kjøpet, som for eksempel hvilken returrett nettbutikken garanterer. I denne sammenheng er det også essensielt at du oppbevarer e-postkvitteringen din permanent, slik at du kan vitne om bestillingen en annen gang, uansett om du er på utkikk etter en vare til en voksen eller et barn.

Revurdert av fagfolk som har den nødvendige kunnskapen om vilkårene på området

Trustpilot gir deg ganske stabile muligheter for å kartlegge oppfatningene til ulike andre brukere og det er derfor lurt at du tar en titt på nettbutikkens vurderinger før du handler.

Facebook produserer også flere utmerkede metoder for å få innsikt i nettbasert bedrifts troverdighet. Her er det en rekke nettbutikker hvor du kan skrive ned en vurdering av deres kjøpsopplevelse, som også bør brukes til å bedømme hvor fornøyde kundene er.