Skostørrelse: Konverteringstabell for US til EU og centimeter

Når du skal kjøpe nye sko, er det viktig å finne riktig størrelse for å sikre komfort og passform. Skostørrelser kan imidlertid være forvirrende, spesielt når man skal konvertere mellom forskjellige størrelsessystemer. I denne artikkelen vil vi gi deg en komplett konverteringstabell for å hjelpe deg med å konvertere skostørrelser fra US til EU og centimeter.

Skostørrelser i US og EU

Skostørrelser varierer mellom land og regioner, og derfor er det viktig å forstå forskjellene mellom US- og EU-størrelser. Mens US-størrelser er basert på en skala som inkluderer både herre- og damesko, bruker EU-størrelser separate skalaer for herre- og damesko. EU-størrelser angir også lengden på skoen i centimeter.

For å hjelpe deg med å finne riktig størrelse, har vi utarbeidet en konverteringstabell som viser de tilsvarende størrelsene mellom US, EU og centimeter.

Konverteringstabell for skostørrelser

US-størrelse EU-størrelse Lengde i cm
8 41 26 cm
8.5 41-42 26.5 cm
9 42 27 cm
9.5 42-43 27.5 cm
10 43 28 cm
10.5 43-44 28.5 cm
11 44 29 cm

Denne tabellen viser de mest vanlige størrelsene, men husk at det kan være små variasjoner mellom ulike skomerker og -modeller. Det er derfor alltid en god ide å prøve skoene før du kjøper dem.

Omregning fra US til EU og centimeter

Hvis du har en US-størrelse og trenger å konvertere den til EU-størrelse eller lengde i centimeter, kan du bruke tabellen som referanse. For eksempel, hvis du har størrelse 8 i US-størrelse, tilsvarer det størrelse 41 i EU og en lengde på 26 cm.

For å konvertere størrelser utenfor tabellen, kan du bruke et enkelt forhold. For eksempel kan du legge til 0,5 til US-størrelsen for å få EU-størrelsen. Du kan også bruke følgende formel for å konvertere US-størrelse til centimeter:

Lengde i cm = (US-størrelse – 1) * 0,67 * 2.54

Vær oppmerksom på at dette bare er en omtrentlig beregning og det beste er å prøve skoene for å være sikker på at de passer godt.

Konklusjon

Nå som du har en omfattende konverteringstabell for skostørrelser mellom US, EU og centimeter, kan du enkelt finne riktig størrelse uansett hvilket system du bruker. Husk imidlertid at skomodeller og merker kan variere noe, så det er alltid best å prøve skoene før du kjøper dem. Med denne kunnskapen kan du være trygg på at skoene dine vil passe perfekt!

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan konverterer jeg skostørrelse fra US til EU?

For å konvertere skostørrelse fra US til EU kan du følge denne formelen: EU størrelse = US størrelse + 34. Å vite hvordan du konverterer skostørrelser kan være nyttig når du handler på nettet eller i utlandet.

Hva er skostørrelsen min i cm?

For å finne din skostørrelse i cm kan du bruke en skostørrelsesomformer eller måle lengden på foten din og bruke en konverteringstabell. Å vite skostørrelsen din i cm kan hjelpe deg med å finne sko som passer perfekt.

Hvordan finner jeg skoj størrelse i cm?

Du kan finne skostørrelsen din i cm ved å måle lengden på foten din og bruke en skostørrelsesomformer eller en konverteringstabell. Ved å kjenne skostørrelsen din i cm, kan du være sikker på at du kjøper sko som passer akkurat.

Hvilken skostørrelse tilsvarer 8 cm?

Skostørrelse 8 tilsvarer vanligvis en størrelse 38 i EU. Hvis du har en fotlengde på 8 cm, bør du se etter sko som er merket som størrelse 38.

Hva er vanlige skostørrelser i cm?

Vanlige skostørrelser i cm varierer, men en typisk skostørrelse i cm kan være 22 cm for størrelse 35, 23 cm for størrelse 36 og så videre. Det er nyttig å være klar over de vanlige skostørrelsene i cm for enkel referanse.

Hvordan konverterer jeg skostørrelser til cm?

Du kan konvertere skostørrelser til cm ved å bruke en skostørrelsesomformer eller en konverteringstabell. Ved å vite skostørrelsene dine i cm, kan du være sikker på at du kjøper sko som passer godt.

Hvilken størrelse er den samme som 8 cm?

En skostørrelse som er den samme som 8 cm kan variere avhengig av land og merke, men det ville typisk være rundt størrelse 38 i EU. Når du leter etter sko med en fotlengde på 8 cm, bør du se etter størrelse 38 i EU eller sjekke en konverteringstabell.

Hva betyr “skostørrelser cm”?

“Skostørrelser cm” refererer til skostørrelser som er målt i centimeter. Skostørrelser målt i cm gir en mer nøyaktig måte å finne sko som passer til foten din.

Hvilken størrelse er vanlig for sko?

Vanlige skostørrelser kan variere mellom land og merker, men vanlige størrelser kan være 36, 37, 38, osv. Å kjenne de vanlige skostørrelsene kan hjelpe deg med å finne sko som passer lettere.

Hva betyr “skostørrelse us”?

“Skostørrelse US” refererer til skostørrelser som er brukt i USA, og følger det amerikanske størrelsessystemet. Når du ser “skostørrelse US”, indikerer det at størrelsene er basert på det amerikanske systemet for skostørrelser.

Artiklen Skostørrelse: Konverteringstabell for US til EU og centimeter har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 25 anmeldelser